Om NAUG

Sent på 80-tallet fanget en liten gjeng med gutter på Nesodden interesse for datamaskiner, gaming og etterhvert for demoscenen.

På den tiden var Commodore Amiga den mest populære typen hjemmedatamaskin i Norge, og det ble naturlig at denne plattformen ble senter for interessen. Men etterhvert som midten av 90-tallet nærmet seg midten av tallet skred frem kom det til stadig flere i gjengen, også med andre typer maskiner. De dro på data-parties og møtte likesinnede. Det ble laget musikk, grafikk og etterhvert introer og demoer, og en del spillprosjekter som aldri førte til noe. Men mot slutten av 90-tallet var dataparties blitt LAN-parties, gutta blitt voksne, og Commodore og de fleste andre datamaskinmerkene fra 80-tallet var borte.

Men da 2010-tallet kom var gutta blitt tilstrekkelig nostalgiske til å lete gjennom loft og kjeller etter utstyret fra gamle dager, og forsøke å få liv i det igjen. De oppdaget at på internett det store og ivrige miljøer av folk som brukte, reparerte, og utviklet software og hardware for historiske datamaskiner denne spesielle tiden da datateknologi tok skrittet fra kjellerne til store universiteter og bedrifter, og inn i hjemmene (og etterhvert veskene og lommene) til folk flest. I 2014 startet de Nesodden Amiga User Group - et nettverk som etterhvert har favnet entusiaster fra langt utenfor Nesoddens grenser.

Guys in Amiga T-shirts in white room.

Gruppen møtes semi-ukentlig på søndager på Bit Rig Fix, for å jobbe med reparasjoner og vedlikehold av retro-elektronikk, og arrangerer Retro Bit Fix omtrent annenhver måned